Dirigent

 

Jaap Roos [1962] begon zijn zangopleiding aan de koorschool van het “teatro Comunale? van Bologna. Vanaf 1990 studeerde hij twee jaar zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Kevin Smith. Hij vervolgde zijn studie privé bij de Bas-bariton Charles van Tassel en Meinard Kraak.

Aanvankelijk zong Jaap voornamelijk in professionele korten zoals het koor van de Nederlandse Bachvereniging, Capella Amsterda, PA=dam, en Capella Frisiae. De laatste jaren verschuift zijn aandacht naar het solistische werk.

Zo werkte hij regelmatig mee aan de cantateconcerten van de Leeuwarder Bachvereniging en het Deventer Vocaal Ensemble. Meer recent werkte hij mee aan het Requim van Fauré. Met het vertolken van de Christus partij in de Johannes Passion van J.S. Bach op Palmzondag 2014 is zijn lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om ook een solistische bijdrage aan de Passietijd te leveren.

Jaap is in Zutphen en wijde omgeving geen onbekende. Naast professioneel zanger, als bas-bariton, is hij zangdocent en dirigent.