Geen categorie

Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan Zutphen heeft een nieuwe dirigent

Na een periode van ongeveer 6 jaar heeft Jeroen Pijpers het koor laten weten zijn werkzaamheden als dirigent te zullen beëindigen, om zijn horizon te verbreden en ruimte te scheppen voor nieuwe wegen. Hij wil zich meer gaan toeleggen op het deelnemen aan en het begeleiden van ensembles. Als professioneel pianist en organist heeft hij zijn sporen reeds verdiend.

Hoewel zijn mededeling te stoppen voor ons niet geheel onverwacht kwam zal het gemis er niet minder om zijn. Jeroen heeft een grote liefde voor en kennis van kerkmuziek, met name in het gregoriaans. Onder zijn leiding heeft het koor belangrijke zang technische vorderingen gemaakt. Daarnaast hebben wij, evenals de vele bezoekers tijdens de vieringen, kunnen genieten van zijn prachtige stem.

Intussen heeft het koor een opvolger kunnen benoemen, Jaap Roos.

Jaap is in Zutphen en wijde omgeving geen onbekende. Naast professioneel zanger, als bas-bariton, is hij zangdocent en dirigent.

Intussen heeft hij een aantal vespervieringen van het Getijdenkoor bezocht. Vol overgave en enthousiasme is hij genegen het dirigeerstokje op te pakken om ons verder te bekwamen in het gregoriaans gezang en mede vorm te geven aan de spirituele belevingen van de vieringen.